Marsa Shagra 2019.11.17-24

Búvártúra Dél-Egyiptom Marsa Shagra

Egy hét a paradicsomban: Dél-Egyiptom legszebb merülőhelyei

Búvárutak
Ma már nagyon kevés olyan merülőhely található Egyiptomban, ahol ne találkoznánk búvárok ezreivel. Az utolsó gyöngyszemek egyike Marsa Shagra, ahol még mindig szinte érintetlen korallzátonyok várják az ide látogató búvárt. Az öbölben és körülötte egy csodálatos zátony található, ahol számos különleges hal, delfin, rája, cápa, teknős, barrakuda, muréna, lágy és a kemény korallok minden fajtája kápráztatja el a búvár szemét. Kitűnő hely az éjszakai merülésekhez is, mert sok éjszaka aktív életet élő hal gyűlik itt össze. Az öböl sekély kb. 8-10 méter mély, és lassan mélyül, még el nem éri a zátony külső részét 40-50 méter mélyen. A bázistól mindössze 10 perc hajóútra található a Vörös-tenger legismertebb és legszebb korallzátonya az Elphinstone reef, ahová akár naponta háromszor is kimehetünk merülni. A reef bővelkedik nagy halakban, függőleges korallfala – mely a végtelenbe szakad le – egyedülálló élményt nyújt.

A víz alatt a látótávolság eléri akár a 20-45 métert, gyakran látni olyan nagytestű állatokat, mint manta- és sasrája, zöldteknős, delfinek, tonhalak, barrakudák, de megvan az esély az akár 12 méter hosszt is elérő, barátságos, planktonevő cetcápa észlelésére is. A színes, zátonylakó halak, ráják minden merülésünket végigkísérik. A roncsok kedvelői is megtalálják számításukat, mert innen több – kevésbé látogatott – hajóroncshoz is el tudunk látogatni.

A házi zátonyon kínált, korlátlan, szabad merülés lehetősége különösen kedvelt sajátossága a búvárbázisnak. Az öt napos csomag tartalmaz két buszos merülést is, melyek a part mellett, a bázistól akár 100km-re levő távolságra találhatóak. Távolságtól függően három merülési zónát különböztenek el, de teljesen új, eddig még nem merült “szűz” területeket is lehet felfedezni Pioneer Dive keretében. Lehetőség van két napos hajós mini-szafarira is innen, egészen a St. Jones szigetek zátonyáig.

Marsa Shagra                             Búvárutak

Közel 300 különböző halfajnak és 100 fajta korallnak otthont adó házi zátony, köztük 15 olyan halfajnak, amely csak ezen a zátonyon él. 6 különböző profil merülhető, búvárfotósok egyik kedvenc zátonya, kezdő szinttől merülhető.

BúvárutakGabel El Rosas (Nemo City)

A bázishoz közeli, csónakkal megközelíthető zátony, ahol a korallkert mellett számtalan bohóchallal, tengeri rózsával találkozhatsz, ezeket fotózhatod, akár naplementekor, amikor a bezáródó anemónák csodálatos látványt nyújtanak. Nem ritka itt a kisméretű fehér uszonyhegyű szirti cápa.

BúvárutakMarsa Abu Dabbab

A Dugongról (tengeri tehénről) elhíresült öböl, ahol homokos, tengeri fűvel benőtt aljzat biztosítja az állatok táplálékát. Szinte minden merülésen találkozunk a hatalmas zöldteknősökkel és a gitárrájákkal. Az öböl északi és déli zátonyfala színes korallokban, zátonylakó halakban, mint skorpió- és kőhalban gazdag.

BúvárutakElphinstone (Shaab Shagra)

Egyedülálló zátony 20 percre a parttól, lágy és kemény korallokban gazdag, és a tengeri élővilág számos faja képviseli itt magát: tonhalak, teknősök, delfinek, murénák, napóleonhal, de még puhatestű színes csigák is. De az Elphinstone a leginkább a cápáiról híres: pörölycápa, óceáni fehérfoltú, szürke szirtcápa a legjellemzőbb fajok. Ajánlott merülő hely haladó búvárok számára, 50 naplózott merüléstől.

BúvárutakShaab Samadai (Dolphin House)

Hajókirándulás a nemzeti parkba 2 merülésre. A patkó alakú zátony 30-40 fős delfincsaládnak ad otthont, akik már megszokták a búvárok békés jelenlétét, így akár hosszú perceken keresztül velük merülhetünk. A színes zátony, egy érdekes barlang és a korallblokkok garantálják a gyönyörű környezetet és az élménydús búvárkodást.

BúvárutakAbu Ghsun

Az itt elsüllyedt roncs tökéletes lehetőséget ad, hogy a búvárok megismerkedjenek a roncsmerülés szépségeivel, hiszen a az elsüllyedt hajó 4-16 méter mélységben helyezkedik el a part mellett, búváhelyet biztosítva a rájáknak, kis- és közepes méretű halaknak, polipoknak.

 

A búvártúra ára: 630.- EUR

Repülőjegy: 380,- EUR 

 

Az ár tartalmazza:

 • Repjegy Budapest – Hurghada -Budapest, vagy repjegy Budapest – Marsa Alam – Budapest illetékkel.
 • Transzfer Reptér  – Marsa Shagra – Reptér útvonalon,
 • Szállást két fős telepített sátrakban 7 éjszakára,
 • Teljes ellátást (3x svédasztalos étkezés, üdítők, víz, kávé, tea),
 • 5 nap korlátlan merülést a házi zátonyon és környékén
 • Magyar nyelvű merülés vezetést.

Az ár nem tartalmazza:Búvárutak

 • Vízum Egyiptomba ~ 25 USD
 • Hajós merülések felára (ha megyünk) ~ 15-25,- EUR/merülés
 • Helyszínen fizetendő borravalót  – 30 euro/ fő / hét
 • Királyi sátor (Royal tent) felár: 35,- EUR/fő/hét
 • Légkondicionált, mini bárral rendelkező kőház felár: 170,- EUR/fő/hét

Gyermekeknek 0-5 évig:

 • csak a repülőjegyet és az illetéket kell fizetni kb. 380,- EUR

6-15 éves korig:

 • 50% kedvezményt kap a szállás, és az étkezések árából, amennyiben a szülővel lakik együtt.
 • 15% kedvezményt kap a szállás és az étkezések árából, amennyiben a gyerek külön szobában lakik.

Nem búvár ár: a teljes árból 140,- EUR kedvezmény + repülőjegy

Az árváltoztatás jogát a valuta árfolyamok változásának függvényében fenntartjuk .

Jelentkezés és további felvilágosítás ITT.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük